(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Pizza Margherita / Napoletana-S ITALEM V KUCHYNI
Potřebné ingredience
(4-6 porcí) 1 kg hladké mouky 2 lžíce oleje extra virgin 1 kostka droždí 5 dl vlažné vody sůl 300 g loupaných rajčat v plechovce 300 g mozzarelly pár lístků bazalky 6 ančoviček špetka cukru špetka soli olej extra virgin
Postup přípravy
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě
a smícháme s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.
V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Na jednu polovinu přidáme ještě filátka ančoviček (pizza Napoletana). Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.
a smícháme s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.
V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Na jednu polovinu přidáme ještě filátka ančoviček (pizza Napoletana). Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé